×

Fietsen, varen en wandelen in de natuur

Fietsen in de omgeving

U kunt heerlijk door het Staphorsterveld fietsen of een kijkje nemen in de dorpen rondom de boerderij. Onze boerderij is centraal gelegen tussen Zwartsluis, Hasselt, Rouveen, Staphorst en Meppel. Een rondje wandelen of fietsen door het nabijgelegen Zwartewaterklooster is zeker een aanrader. Hiervoor kunt u uiteraard uw eigen fiets meenemen maar u kunt hem ook huren bij de plaatselijke fietsenwinkels. Zie voor meer info de onderstaande website van: Ten Veen 2wielers verhuur

U kunt op de website van ontdek Staphorst de mooiste wandel en fietsroutes in onze omgeving opzoeken.

Varen / Kanoën in de Kop van Overijssel

Nationaal Park Weerribben-Wieden is zeker een aanrader om een boottocht in te maken. Bij ‘Varen in de Wieden’ in het nabijgelegen Zwartsluis kunt u met een grote boot door dit prachtige natuurgebied varen, de kapitein vertelt u veel over het gebied en u kunt met de hele groep in 1 boot. Wilt u liever in een paar kleine sloepen zelf de buurt verkennen dan kunt u terecht bij Sloepverhuur Zwartsluis

U kunt ook een fluisterbootje huren in het altijd gezellige maar drukke Giethoorn. Door de elektrische aandrijving van de bootjes is het heerlijk stil varen door het karaktervolle Hollands Venetië. Meer info over deze manieren van varen leest u hier: Smit Giethoorn of Fluisterboot.nl.

Als u wat rustiger wilt genieten van het natuurschoon van Nationaal Park Weerribben-Wieden is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan het dorpje Kalenberg. Zeker net zo gezellig en mooi als Giethoorn maar niet zo mega druk. Kijk bij Pieter Jongschaap voor meer info over varen in Kalenberg en omgeving. Voor de wat meer sportievere types is het ook erg leuk om een kano te huren en hiermee het water op te gaan. Dan is het echt genieten van alle rust op het water en kunt u zelfs op de meest afgelegen plekken komen. Heerlijk om zo het gebied te ontdekken door een van de vele kanoroutes te volgen. Kanovaren kan ook vanuit Belt-Schutsloot bij Camping Kleine Belterwijde. Dit ligt op ca. tien minuten rijden vanaf de boerderij.

Wandelen vanuit de boerderij of in de omgeving

In de zomermaanden als de weide niet te nat is, kunt u een wandeling van ca. een half uur maken op het natuurpaadje tussen de trekgaten en het lange gras in de buurt van onze boerderij. We maaien dan een mooi paadje door het veld waar u heerlijk tussen het riet en de reeën, fazanten, en overige beesten kunt lopen. Natuurlijk mag u in de wintermaanden hier ook gerust wandelen maar dan is het land wel erg nat, een paar laarzen is dan zeker aan te raden. Ook is het mogelijk een wandeling te maken door Zwartewaterklooster. Hier kunt u kiezen voor een klein rondje van 3 km of wat groter van 5 km. Het is ook heerlijk om daar een rondje hard te lopen.

Of u kiest een prachtige wandelroute die geheel voor u is uitgestippeld bij ons in de omgeving en verkend zo gelijk de omgeving van Staphorst.